feedback

Certificarea TAPA obținută pentru HUB Stefăneștii de Jos

FAN Courier primește certificarea TAPA pentru HUB-ul din Ștefăneștii de Jos, standard internațional de siguranță și securitate a mărfurilor transportate.

La doar câteva luni de la obținerea, în premieră în România, a certificării TAPA pentru sediul din Cluj-Napoca, FAN Courier a obținut aceeași certificare în HUB-ul central din Ștefăneștii de Jos, Ilfov. În curând vor fi certificate și HUB-urile din Suceava, Arad și Brașov.

       • Certificarea TAPA oferă clienților FAN Courier o garanție suplimentară în privința siguranței cu care expedițiile lor sunt transportate și manipulate în depozitele companiei.
       • Pentru a îndeplini cerințele de siguranță TAPA, FAN Courier a achiziționat sisteme CCTV și antiefracție performante și a elaborat o serie de proceduri de lucru și de acces.

Prin certificarea TAPA, FAN Courier oferă clienților o garanție suplimentară în ceea ce privește securitatea și siguranța cu care bunurile lor sunt transportate și manipulate. Certificarea obținută de companie reprezintă o garanție suplimentară în relația cu companii mari care își doresc să lucreze cu firme de curierat care îndeplinesc standardele internaționale de securitate sau sunt condiționate de o astfel de certificare, prin regulamentele interne de funcționare și contractare a expedițiilor.


Pentru a îndeplini cerințele de siguranță cerute de TAPA, FAN Courier a achiziționat sisteme CCTV și antiefracție performante și a elaborat o serie de proceduri de lucru și de acces în zonele operaționale. Astfel, toate perimetrele FAN au pază umană și control acces, toate persoanele care intră și ies sunt înregistrate într-un registru, toate sigiliile folosite sunt certificate ISO 17712 și toate zonele pe care se desfășoară activități operaționale, zonele de depozitare, locurile de încărcare și sediile de birouri sunt iluminate adecvat și securizate corespunzător. Astfel, toate sistemele de securitate folosite în depozitele FAN Courier certificate sunt performante și sunt aduse la standardele cerute de TAPA.


Certificarea TAPA este valabilă trei ani și se acordă în urma unui audit efectuat de auditor extern, verificat ulterior de o companie independentă de certificare. Anual, o echipă internă va face un self-audit, pentru a se asigura de respectarea parametrilor de siguranță și securitate conform cerințelor TAPA.

Ce este TAPA?
Pe fondul creșterii numărului de infracțiuni pe întregul lanț de aprovizionare, transport și depozitare, mai multe companii au fondat, în 1997, Asociația pentru Protecția Bunurilor Transportate (Transported Asset Protection Association – TAPA), cu scopul de a dezvolta un standard global de securitate pentru firmele care activează în domeniul transporturilor și logisticii. Astfel, companiile care vor să obțină certificarea trebuie să se asigure că îndeplinesc cerințele de securitate și de siguranță a transporturilor și depozitării impuse de TAPA.


TAPA EMEA (unde intră și România) are în componență peste 750 de companii și organizații, care includ branduri de top, transportatori și furnizori de servicii de curierat și logistică. Din Asociație mai fac parte asiguratori, case de avocatură, furnizori de servicii de securitate la cele mai înalte standarde, operatori de parcări și alți parteneri asociați și consultanți.

29.07.2022

Suntem prima companie de curierat locală certificată TAPA

citește mai mult

citește mai mult

07.07.2022

Am lansat platforma FAN Retur

citește mai mult

31.08.2022

Avantajele actualizării software-ului și beneficiile utilizării noii versiuni selfAWB

citește mai mult

Ai nevoie de suport?
Discută cu ȘteFAN.