Acasă Noutăți Începând cu 01.01.2021, Marea Britanie nu mai face parte din Uniunea Europeana

Începând cu 01.01.2021, Marea Britanie nu mai face parte din Uniunea Europeana

Începând cu 01.01.2021, Marea Britanie nu mai face parte din Uniunea Europeana, astfel că expediţiile ce nu au conţinut compus exclusiv din documente (maxim 1 kg) vor fi însoţite de următoarele acte vamale:

  • Copie CI / CUI;
  • Cod EORI (Codul EORI este atribuit persoanelor fizice şi juridice de către autorităţile vamale. Acestea îl vor folosi pentru toate operaţiunile vamale derulate pe teritoriul Uniunii Europene. Documentul eliberat de Direcția Vamală se numește “Notificare de atribuire a numarului EORI” și este un document care se eliberează în format electronic);
  • Factura comercială aferentă produselor transportate, în limba engleză (tip produs; număr produse; material; valoare; greutate brută/netă; ţara de origine; tip export);
  • Codul TVA înregistrat pe teritoriul Regatului Unit – atât al expeditorului, cât si al destinatarului;
  • Packing list completat corespunzător în limba engleză. Poate fi descărcat de aici.

Aceste documente vor fi trimise pe adresa de e-mail international@fancourier.ro pentru verificări, apoi vor fi lipite pe colet.

  1. Este necesară întocmirea unei declarații vamale atunci când importați sau exportați orice produs către/din Regatul Unit sau când tranzitați mărfurile pe teritoriul Regatului Unit.
  2. Dacă nu aveți un număr EORI, pentru îndeplinirea formalităților vamale, este necesar să îl obțineți de la autoritatea vamală – https://www.customs.ro/.

 

 

 

Soluții eCommerce

FAN Courier a creat module pentru integrarea serviciilor de curierat pe site-ul tău.