feedback

alertă

Atenție! Un nou atac de tip phishing folosește numele FAN Courier. Mai multe detalii, aici.

Live

#FANnews: FAN Courier, prima companie de curierat care introduce plata cu cardul în sistem multi-banking

FAN Courier - mPOS

București, 03 Iulie 2017: FAN Courier, liderul pieței locale de curierat, este prima companie de curierat din România care introduce plata cu cardul la livrare în sistem multi-banking. Începând de săptămâna aceasta, curierii FAN oferă clienților, persoane fizice sau juridice, opțiunea de a achita contravaloarea transportului, folosind un card emis de una dintre băncile active în România, plata electronică a rambursului urmând să fie implementată în perioada imediat următoare.

”Plata cu cardul este rezultatul unui efort colectiv de peste 2 ani și, totodată,  este răspunsul nostru la cererile clienților exprimate în ultima perioadă. Suntem convinși că va fi o soluție acceptată rapid atât de comercianții parteneri cât și de o bună parte a celor câteva zeci de mii de clienți cu care relaționăm constant, pe parcursul anului”, a declarat Felix Pătrășcanu, Managing Partner FAN Courier.

 

Programul de plată electronic va fi implementat în două etape, prima care a debutat în București începând din această săptămână,  oferind clienților posibilitatea de a achita doar contravaloarea serviciului de transport. Pentru a beneficia de această opțiune, clientul trebuie să solicite opțiunea de plată cu cardul a contravalorii transportului  în momentul reception[rii expedi’iei. Ulterior, pe măsură ce va crește numărul comercianților parteneri FAN Courier ce vor agrea și încasarea contravalorii produselor comercializate, curierii vor putea încasa prin POS Mobil și rambursul. În acest sens, clientul expeditor va trebui să aleagă opțiunea de plată cu cardul, rambursarea banilor în cont fiind condiționată de acordul expeditorului în acest sens, prin semnarea unui act adițional cu FAN Courier și a unuia cu banca parteneră. Soluția de plăți mobile dedicată FAN Courier a fost proiectată, dezvoltată și implementată de SymphoPay.

Spre deosebire de alte soluții existente în piață, FAN Courier este prima companie de curierat care introduce plata cu cardul la livrare pentru orice bancă acceptatoare. Astfel, comercianții și partenerii FAN Courier, care vor accepta această modalitate de încasare a rambursurilor, vor putea să folosească un flux direct de decontare în băncile care vor intra în parteneriat, beneficiind astfel de flexibilitate și control în gestionarea întregului proces. Primul partener în acest sens este Banca Transilvania, intersectarea portofoliului comun de clienți atât din mediul online cât și fizic realizând o sinergie optimă pentru acest proiect.

Noul sistem prezintă și avantajul că plata prin card nu generează clientului costuri suplimentare mai mari decât cele pe care le are la orice altă tranzacție prin intermediul băncii cu care lucrează.

”Este cea mai modernă și transparentă soluție de achitare a contravalorii serviciilor noastre și a produselor achiziționate,  este un câștig pentru toate părțile implicate. Serviciul de livrare va deveni mai eficient, timpul alocat predării expeditiei se va reduce semnificativ, comercianții își vor recupera contravaloarea produselor comercializate mai rapid iar curierii noștri vor fi mai puțin expuși riscurilor generate de manipularea unor sume mari de bani”, a adăugat Felix Pătrășcanu.

Plata cu cardul  a fost , de altfel, una dintre principalele cerințe exprimate de companii în studiul anual privind performanța companiilor, realizat de GfK. Conform datelor de la finalul anului trecut, mai mult de jumătate dintre cei chestionați și-au exprimat intenția de a accepta plata cu cardul prin curier. În prezent, 86% dintre livrări se achită cash, curierii rulând zilnic cu sume impresionante de bani.

27.06.2017

#FANnews: Aoro by Notino, prima companie care introduce serviciul Collect Point în magazinele PayPoint Colet Expres, lansat de FAN Courier.

citește mai mult

15.06.2017

Cum să ambalezi corect: ghidul complet al expedițiilor fragile

citește mai mult

14.02.2017

Coletul perfect: Intrebări și răspunsuri despre ambalarea, expedierea, timpul și plata unei livrări cu FAN Courier

citește mai mult

15.11.2016

Drumul unui colet de la expeditor la destinatar cu FAN Courier

citește mai mult

Ai nevoie de suport?
Discută cu ȘteFAN.